Yin yoga

Yin yoga is een meditatieve vorm van yoga, waarbij je 3 tot 5 minuten in een yoga houding/asana blijft.
Door deze lange tijd wordt het bindweefsel soepeler, wordt je lichaam meer flexibel en zak je meer in je lichaam. De uitnodiging bij Yin yoga is om het Yang karakter van prestatie en volhouden los te laten. Juist de zwaartekracht het werk te laten doen is wat er van jou gevraagd wordt tijdens een yin-pose. Elke vorm van spieraanspanning wordt bewust tijdens de duur van de houding en kan zodoende door een diepe adem vrijgegeven worden.

In de strekkingsgebieden, tijdens een yin-pose, worden de meridianen in dat gebied gevitaliseerd, krijgen een betere doorstroming, ten goede van de levensgebieden en organen.
Zo kan je bijvoorbeeld, door de Milt en Maag meridianen te strekken, meer zelfwaardering creëren, minder druk in je hoofd bewerkstelligen en meer balans ervaren in hoe jij met het leven omgaat.
Je zal je gaandeweg meer op je gemak voelen en meer thuis bij jezelf.

Yin Yoga is voor iedereen te beoefenen, jong oud, soepel stijf, dun dik… noem maar op. Het gaat erom dat jij je in de houding leert overgeven en in aandacht durft te zijn met wat er zich in het moment aandient. Yin yoga nodigt je uit om meer verbinding te maken in het NU met jezelf en alles dat er binnen in jou aandacht vraagt.
We zijn zo gericht geraakt op alles dat van buiten af onze aandacht vraagt, aanpassing en voegen verwacht, prestatie en doorzetten vereist.
Maar wie bepaalt dat? Wie gaat hierin mee?
Ben jij nog baas over jezelf, bepaal jij nog wat goed voor jou is… of laat je dat door de omgeving bepalen.
Yin yoga kan je hierin een ondersteuning bieden om weer dichter bij jezelf te komen.
Weer te voelen wat goed voor jou is. Te durven kiezen voor wat jij waardevol vindt in jouw leven.